Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Свяченою водою – по тюремних мурах

Право і Демократія, Михайло Васюта
Кожен із понад півтисячі засуджених Миколаївської виправної колонії №50, що розташована у селищі Заклад, Львівська область, у неділю, 18 січня, на другий Святвечір, мав на обідньому столі миску з кутею, по чотири пампухи з маком і вишневим, сливовим, яблучним варенням і горнятко узвару.
Тобто такі страви, які споживали в той вечір ті, хто святкував на волі, – хоча і в обмеженому асортименті. Адміністрація установи каже, що вчинила по-християнськи.

За словами начальника колонії, майора внутрішньої служби Ігоря Соснила, маком для пампухів трохи допомогли благодійні організації, решту працівники колонії придбали на базарі. Таке ж святкове меню було у в’язнів і 6 січня. Страви готували їхні товариші, які зайняті працею у харчоблоці.

Учора, на Водохреще, установу відвідали священики УПЦ КП і УГКЦ, освятили воду, окропили нею всі приміщення та їхніх постояльців, роздавали засудженим образки і хрестики. До речі, перед цією церемонією отець Микола Біляк побував на одному з місцевих озер і скупався в ополонці…


Іван ФАРІОН, Високий Замок

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном