Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Тренінг-семінар Пенітенціарної ініціативи

3 вересня 2009

У період з 28 по 29 серпня 2009 року в смт. Коблево Миколаївської області проведено дводенний тренінг-семінар, який було організовано Миколаївським обласним громадським молодіжним рухом «Пенітенціарна ініціатива» в рамках реалізації проекту «Профілактика ВІЛ та соціально-психологічна підтримка уразливих груп засуджених в пенітенціарних закладах України».

У роботі тренінг-семінару брали участь заступники начальників установ із соціально-виховної та психологічної роботи, психологи установ виконання покарань, представники громадських організацій Дніпропетровської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Херсонської та Черкаської областей.

На самому початку, реалізація проекту проходила в Ольшанській виправній колонії Миколаївській області, а згодом поширилась і на Казанківську виправну колонію цієї ж області.

Тренінг-семінар передбачав обмін інформацією, про ефективні методи, стратегії та підходи щодо організації роботи з профілактики ВІЛ/СНІДу в установах виконання покарань та обговорення питань соціально-психологічної підтримки уразливих груп засуджених.

Як свідчить європейська практика, для ефективного вирішення цих питань необхідне широке залучення психологів, педагогів, лікарів-психіатрів, соціальних працівників, які не є персоналом установ виконання покарань. Саме на цій позиції, позиції соціального партнерства і стоїть Державний департамент України з питань виконання покарань.

За результатами проведеного тренінг-семінару всім учасникам було вручено відповідні сертифікати.

Більш детальна інформація про діяльність громадських організацій у напряму профілактики ВІЛ/СНІДу в установах виконання покарань знаходиться за адресою:www.aidsalliance.org.ua




щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном