Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

У Білорусі створено робочу групу з питань смертної кари

Офіс Ради Європи в Україні
Мевлют Чавушоглу, Голова Парламентської Асамблеї Ради Європи, схвалив 4 лютого створення в білоруському парламенті робочої групи «з питань смертної кари як інструменту покарання», до складу якої увійшли члени обох палат парламенту.

Він запропонував цій робочій групі вивчити досвід держав - членів Ради Європи з цієї проблеми, оскільки він свідчить про те, що немає вагомих підстав для збереження смертної кари. «Це є позитивним кроком в правильному напрямку. ПАРЄ готова сприяти парламенту Білорусі в цьому процесі», - зазначив пан Чавушоглу.

23 січня 2009 року ПАРЄ рекомендувала Бюро не скасовувати призупинення статусу спеціального запрошеного для парламенту Білорусі до того часу, як влада цієї країни запровадить мораторій на виконання смертних вироків.

ПАРЄ надала статус спеціального запрошеного парламенту Білорусі в 1992 році. Через відсутність прогресу в області демократії, прав людини та верховенства права, цей статус було призупинено в 1997 році, а наступного року був «заморожений» запит Білорусі про її членство в Раді Європи.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном