Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Катування в міліції не поодинокі випадки, а системне явище

Під цим гаслом ВГО «Центр захисту прав людини «Свобода» розпочинає свою чергову громадську акцію «КУЛАК» 28 липня 2010 року о 10:30 біля будівлі Генеральної прокуратури України за адресою: вул.Різницька 13/15.
«Не хочете читати - будете слухати»! Правозахисники організації традиційно розпочнуть акцію, озвучивши за допомогою гучномовця колективне звернення з переліком випадків і долученням доказів застосування катувань, відсутністю адекватної реакції з боку прокуратури на очевидні факти порушень прав людини.
Люди з усієї України, які постраждали внаслідок катувань, а також їх рідні і близькі, приїдуть до Києва зі своєю біллю і невирішеними проблемами зі сподіванням, що прокуратура почує їх звернення, проведе належне розслідування і порушить кримінальну справу по кожному випадку катувань в міліції. Для того, щоб широкому колу громадськості було наочно зрозуміло, в якому величезному обсязі ми володіємо інформацією про факти катувань в міліції і відсутність належного реагування з боку прокуратури, ми вирішили влаштувати озвучення фактів катувань в формі так званої «живої книги», коли люди особисто розповідатимуть про свою біль, свою біду, що привела їх під стіни Генеральної прокуратури України.
Одночасно об 11:30 в приміщенні інформаційної агенції УНІАН, за сприянням Харківської правозахисної групи, буде проведена прес-конференція на тему: «Катування в міліції - не поодинокі випадки, а системне явище», на якій фахові експерти, юристи, правозахисники доведуть, що катування в міліції застосовуються значно частіше, ніж це значиться в статистичних даних МВС. При цьому фактично кожне обвинувачення в тяжкому чи особливо тяжкому злочині супроводжується тортурами та знущаннями над людьми. В той же час покарання винних міліціонерів, які катують ув’язнених, в практиці українських судів майже не застосовується.
В той же час акція «Кулак» буде продовжена біля Вищої Ради Юстиції, Верховного Суду України, МВС України.
Закликаємо всіх, кому відомо про факти катування, або інших зловживань владних осіб, підтримати акцію.
Заявки разом з доказами приймаються оргкомітетом до 14 години 27 липня 2010 року .
Тільки разом ми здатні перемогти, бо саме в єдності наша сила»!

контакти: тел:044-228-63-68
факс:044-528-53-40 , 093-804-33-33 - секретар
093-804-22-22 - правозахисник


Голова правління "Центру захисту прав людини "Свобода" Богдан Хмельницький

Координатор Андрій Діденко

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном