Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

В Кіровоградському СІЗО на лікування одного в`язня витрачають гривню в місяць

19 січня цього року прокуратурою області спільно з представником Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини у Кіровоградській області проведено перевірку з питань додержання вимог чинного законодавства, міжнародних норм і стандартів адміністрацією Кіровоградського слідчого ізолятора УДДУПВП в області.

Про це кореспонденту сайта "Кіровоград.Коментарі" повідомили в прес-службі зпрокуратури області.

Зокрема, в результаті переліміту утримуваних осіб, упродовж грудня 2010 року та січня поточного року, у вказані установі, адміністрацією закладу не забезпечено відповідної норми житлової площі (на одну взяту під варту особу не менше 2.5 кв.м.), внаслідок чого 110 ув’язнених осіб утримувалися в неналежних матеріально-побутових умовах, які не відповідають встановленим міжнародним нормам і стандартам та правилам санітарії й гігієни.

Також занепокоєння викликає стан медико-санітарного обслуговування та забезпечення ув’язнених медикаментами й лікарськими засобами, у тому числі і для профілактики боротьби із захворюваннями на туберкульоз. Медичній установі на медикаменти виділено лише 1400 грн., що в середньому складає 1 грн. 21 коп. на одну особу.

За результатами проведеної перевірки прокуратурою області на виявлені порушення начальнику управління ДДУПВП в Кіровоградській області внесено документ прокурорського реагування

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном