Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Звернення до державних посадовців і журналістів з приводу жорстокого побиття засудженого Стрижевської виправної колонії №81

Андрій Діденко
Як стало відомо з неперевірених, але різних джерел 11 лютого 2011 року приблизно об 11 годині в виправній колонії №81 село Стрижавка Вінницького району Вінницької області представниками адміністрації закладу був жорстоко побитий засуджений 3-го відділення К. Віктор, який хворіє на ВІЛ-інфекцію.

Вказаний засуджений був побитий прапорщиком Пічугіним. При чому сам прапорщик спровокував це побиття, він почав публічно принижувати засудженого з застосуванням непристойних висловлювань:"бидло, півень і таке інше" засуджений у відповідь наголосив "не дозволяйте собі застосовувати зайві речі". Після цього К. прапорщик Пічугін примусово повів на вахту, де засудженого жорстоко по звірячому побили, вже були присутні й інші прапорщики, але їх прізвища поки що не відомі. Але прапорщик Пічугін най активніше катував засудженого. Потім знепритомного і скривавленого Віктора виносили із приміщення вахти і сховали в медичній частині колонії де він зараз знаходиться і є всі підстави вважати, що Котолупенку прапорщиком Пічугіним та іншими представниками персоналу виправного закладу були спричинені тілесні ушкодження.

Крім того К. потребує негайної медичної допомоги, як хворий на ВІЛ-інфекцію.

Також нам стало відомо, що в колонії №81 останнім часом почастішали випадки побиття засуджених представниками адміністрації установи.

Харківська правозахисна група закликає органи прокуратури, Державної пенітенціарної служби активно відреагувати на факти порушення прав людини в виправній колонії №81, ретельно перевірити факт побиття засудженого К. Віктора, вжити адекватних заходів державного реагування.

Закликаємо журналістів надати широкий розголос даної інформації.

Координатор програм Харківської правозахисної групи Андрій Діденко.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном