Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Недопуск громадськості до колонії підтверджує факти катувань – правозахисник

Представника Харківської правозахисної групи не допустили на територію Дніпропетровської виправної колонії №89, де, за даними правозахисників, стався інцидент із масовим побиттям ув’язнених. Про це Радіо Свобода повідомив сам координатор програм Харківської правозахисної групи Андрій Діденко.

Як зазначив Андрій Діденко, у четвер керівництво колонії не допустило його на територію, попри розпорядження прокурора і резолюцію керівництва Держдепартаменту з питань виконання покарань в області.

«Я вже зв’язався з представником Департаменту в Києві, я вже зв’язався з прокурором, який дав розпорядження на відвідування колонії. Розпорядження прокурора є обов’язковим для виконання. Вчора воно не було виконане, сьогодні знову, тобто це вже рецидив. Прокуратура обіцяє реагувати на ситуацію у вигляді адміністративного провадження, аж до кримінальної відповідальності для чиновників», – зазначив у коментарі для Радіо Свобода Андрій Діденко.

Крім того, за його словами, є всі підстави вважати, що масове побиття ув’язнених колонії мало місце, це підтверджує і недопуск представників громадськості до колонії, а також фотографії побитих ув’язнених та їхні прізвища, які, як заявив Андрій Діденко, є в його розпорядженні.

«Є всі підстави вважати, що катування мали місце. Адже в іншому разі мене допустили, щоб я спростував», – сказав Андрій Діденко.

12 липня правозахисники поширили інформацію про масове побиття охороною ув’язнених дніпропетровської колонії №89.

Тодішній начальник управління Держдепартаменту з питань виконання покарань у Дніпропетровській області Анатолій Бабець спростував цю інформацію

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном