Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Порушено кримінальну справу за фактом вбивства ув’язненого в колонії під Києвом

Прокуратура порушила кримінальну справу у зв’язку зі смертю засудженого в Бучанській виправній колонії. Як повідомляє ТСН, тіло Тараса Войцеховського через п’ять днів після смерті віддали матері для поховання.
21 березня прокурор міста Ірпінь з метою з’ясування обставин смерті засудженого порушив кримінальну справу за ст.115 ч.1 Кримінального кодексу України (Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на термін від семи до п’ятнадцяти років).

Проведення досудового слідства доручено Ірпінському міському відділу ГУ МВС України в Київській області.

Як повідомляє ТСН, тіло загиблого ув’язненого віддали матері для поховання. Весь цей час, зазначили в колонії, проводилась судово-медична експертиза. Згідно з висновком, 26-річний чоловік помер від геморагічного панкреатиту.

Проте рідні, пише ТСН, були шоковані, коли побачили тіло покійного. "Борода, все ось тут на друзки, видно били ногами або руками. Нам сказали, що у нього відмовила підшлункова залоза. Ніколи у нього не було такої хвороби, він був здоровий, нормальний", - повідомила матір Тараса Світлана Войцеховська.

ТСН зазначає, що висновок медиків повністю підтверджує офіційну версію прокуратури про те, що хлопець нібито помер в ізоляторі, куди його перевели напередодні за те, що він був п’яний.

Раніше правозахисники повідомили, що співробітники Бучанської виправної колонії, розташованій в Гостомелі Київської області, побили двох ув’язнених. Один з них у ніч з 16 на 17 березня помер в камері дисциплінарного ізолятора колонії. Тим часом, у Державній пенітенціарній службі заперечують насильницьку смерть засудженого, повідомивши, що причиною його смерті став геморагічний панкреатит

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном