Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

1000 в’язнів Копичинської колонії, що на Тернопільщині, погрожують масовим самогубством!

В’язні копичинської виправної колонії №112 кричать «SOS!» – сьогодні зранку на телефони їхніх рідних прийшли тривожні повідомлення про масове побиття засуджених.

Як стало відомо «Погляду», декілька днів тому в колонію приїхали спецвійська. Сьогодні зранку їх стараннями в карцерах валялося на землі дев’ятеро побитих. На знак протесту більше 30 в‘язнів перерізали собі вени.

Що насправді діється в Копичинцях – з’ясувати «Погляду» не вдалось. Керівництво колонії пояснень не дає.

Начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Тернопільській області Павло Лосик, зараз знаходиться у Луцьку. В розмові із журналістом він запевнив, що ситуація під контролем і пообіцяв у понеділок провести представників ЗМІ до колонії.

За останньою інформацією зараз у тюрмі знаходяться спецвійська зі Львова, Житомира і Тернополя.

Якщо побої не зупиняться, в’язні колонії (а це понад 1000 засудженних) погрожують масовим суїцидом (самогубством).

На офіційному ж сайті управління ДптСУ в Тернопільській області сказано, що в період з 26 і 27 липня на базі Копичинської виправної колонії Управління Державної пенітенціарної служби України в Тернопільській області (№ 112) відбулось проведення тактико – спеціальних навчань зведеного загону груп швидкого реагування установ виконання покарань області із залученням підрозділу спеціального призначення Управління державної пенітенціарної служби України в Житомирській області.

Навчання проводились з метою відпрацювання дій при виникненні такої надзвичайної ситуації, як масові заворушення серед засуджених, а також організація та проведення обшукової роботи в установах виконання покарань.

Відповідно до нормативно – правових актів в установі було оголошено збір персоналу за умовним сигналом «Буря». Відпрацювання почалось із навчання груп швидкого реагування елементів обшукової роботи з метою виявлення в зоні, що охороняється заборонених для використання предметів засудженим, що дало змогу вилучити 0.5 літрів бражної закваски та 1 (один) мобільний телефон в зоні, що охороняється.

Також, під час тактико – спеціальних навчань членами зведеного загону групи швидкого реагування було продемонстровані прийоми рукопашного бою як із зброєю так і без неї, що дало змогу закріпити теоретичні навички особового складу.

За підсумками показових тактико – спеціальних навчань дії особового складу та зведеного загону було оцінено на «відмінно».

На кому ж насправді спец-загін відпрацьовував навички рукопашного бою і хто та за які вчинки отримав оцінку відмінно зараз з‘ясовують журналісти.

Новини Тернополя “Погляд”