Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

53 правоохоронців притягнули до дисциплінарної відповідальності

Михайло Васюта, Право і демократія
130 постанов про відмову в порушенні кримінальної справи із скерування матеріалів для додаткової перевірки в органи внутрішніх справ скасовано прокурорами області за результатами проведених протягом 2007 року перевірок щодо законності прийнятих рішень органами внутрішніх справпри винесенні постанов про відмову в порушенні кримінальної справи за фактами крадіжок мобільних телефонів.

Крім цього, скасовано 44 постанови про відмову в порушенні кримінальної справи з одночасним порушенням кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ст. 185 ч. 1 КК України, оскільки вартість викраденого телефону перевищувала на момент крадіжки суму трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Також винесено 45 постанов про порушення дисциплінарного провадження стосовно працівників міліції, за результатами розгляду яких 53 працівники органів внутрішніх справ притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, прокурор Львівської області Олексій Баганець скерував до усіх міжміськрайпрокурорів доручення провести перевірки щодо законності рішень, прийнятих органами внутрішніх справ при винесенні постанов про відмову в порушенні кримінальної справи за фактами крадіжок мобільних телефонів, що мали місце у 2007 році. Крім цього, прокурор області дав доручення перевірити, чи у всіх випадках прийняття рішення про відмову в порушенні кримінальної справи за фактами крадіжок мобільних телефонів за малозначністю, ставилось питання притягнення винної особи до адміністративної відповідальності.

Повідомлення підготовлене за матеріалами прес-служби прокуратури Львівської області та Львівського порталу Право і демократія