Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

В Українському домі відкриється виставка робіт засуджених неповнолітніх

23 липня в Українському домі у Києві відкриється виставка робіт засуджених неповнолітніх у рамках проекту «Захист прав дітей у стані ризику: конкурс малюнків серед неповнолітніх, які перебувають в установах виконання покарань».

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова правління Євроклубу «Право і захист», директор проекту Володимир БРУЩЕНКО.

За його словами, з жовтня 2009 року громадська організація «Євроклуб «Право і захист» за фінансової підтримки Канадського фонду місцевих ініціатив і за сприяння Державного департаменту України з питань виконання покарань розпочала проект «Захист прав дітей у стані ризику: конкурс малюнків серед неповнолітніх, які перебувають в установах виконання покарань».

В.БРУЩЕНКО підкреслив, що метою проекту була спроба об’єднати ідею правозахисту і творчості. “Ми спробували надати дітям можливість розказати про себе у вигляді малюнку, але не просто розповісти, а й зробити таким чином, щоб це для самих засуджених було корисно”, - зауважив він.

Також метою конкурсу є: захист прав неповнолітніх вихованців установ позбавлення волі шляхом надання їм можливості інтегруватися у соціально прийнятні структури через виявлення творчого потенціалу; підвищення якості пенітенціарного виховання неповнолітніх у колоніях; забезпечення дотримання прав дітей та молоді, які звільнилися з міст позбавлення волі, зокрема, прав на соціальний захист і достатній життєвий рівень; формування у громадськості конструктивного ставлення до неповнолітніх, які схильні до девіантної та делінквентної поведінки; пропагування позитивного ставлення до неповнолітніх засуджених, що забезпечить інтеграцію таких неповнолітніх і молоді у суспільство і, відповідно, надасть змогу стабільно розвиватися молодіжному середовищу шляхом зниження рівня злочинності.

В.БРУЩЕНКО повідомив, що на конкурс надійшло 500 заявок з 10 колоній, але самих конкурсних робіт журі отримало 85.

За словами В.БРУЩЕНКА, під час виставки в Українському домі відбудеться благодійний аукціон. Усі зібрані кошти будуть переведені на особисті рахунки конкурсантів, і вони зможуть їх використати після виходу на волю.

Перший секретар Посольства Канади в Україні Гійом ЛЄГРО наголосив, що цей проект є цікавим та унікальним, оскільки спрямований на інтеграцію у життя молоді, позбавленої волі.

Начальник відділу організації діяльності виховних колоній та ресоціалізації жінок Державного департаменту України з питань виконання покарань Валерій КАЛІВОШКО зауважив, що більшість засуджених дітей - з неблагополучних сімей або навіть сироти, тому такі проекти дуже важливі для того, щоб діти змогли відчути себе особистістю.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном