Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Навчання правам людини для працівників в’язниць

Катя Кот
В Чернігові відбувся другий семінар навчального курсу «Навчання правам людини в системі виконання покарань України» в рамках всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», започаткованої Українською Гельсінкською спілкою прав людини.
Мета семінару – розробка та апробація навчального курсу з прав людини для персоналу Державної кримінально-виконавчої служби. Учасники – працівники територіальних управлінь департаменту. Семінар організований громадською організацією «М’АРТ» (Чернігів) за сприяння Департаменту з питань виконання покарань та за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» і Норвезького Гельсінкського Комітету. Протягом п’яти днів 18 учасників обговорювали питання проведення занять з прав людини для особового складу ДКВС, методики викладання, структуру та зміст майбутнього навчального курсу з прав людини. З ними працювали Олег Дука (Білоцерківське училище департаменту), Ірина Яковець (науковий співробітник), Ігор Іваньков (завідувач циклу кримінально-правових дисциплін Чернігівського юридичного коледжу), Алла Григоренко (старший інспектор Департаменту), Олександр Войтенко (громадська організація «М’АРТ») та Олександр Букалов (громадська організація «Донецький Меморіал»).
Спільна робота працівників системи та представників громадських організацій сприяла кращому розумінню проблем системи, подоланню стереотипів у сприйнятті один одного, важливості ознайомлення працівників в’язниць з роллю дотримання прав людини у виправленні засуджених, необхідності активного впровадження у практику діяльності установ міжнародних стандартів поводження з ув’язненими.

коментарі

21.09.2010 | mpravo
Наконец-то, хорошо если работники системы будут не только соблюдать права осужденных, но и помогать им их отстаивать


щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном