Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

На Рівненщині у виправних установах бракує медичного обладнання і ліків

У виправних установах Рівненської області бракує обладнання та ліків. До такого висновку дійшли члени медкомісії Рівненської обласної ради, які проінспектували два таких заклади. На їх думку, причина - у недостатньому фінансуванні.

Про це кореспондентові ZAXID.NET повідомила голова постійної комісії облради з питань материнства та дитинства Віра Кобилянська.

"Ми оглянули Рівненський слідчий ізолятор та Дубенську виховну колонію. Загалом в цих установах проблем із утриманням немає, однак процедура здачі аналізів, взяття на облік і лікування далекі до досконалих. На сьогодні ми знаємо, що в 5 разів вища захворюваність по ВІЛу, по туберкульозу у колоніях".

Сьогодні у Рівненському слідчому ізоляторі перебуває майже 500 осіб. Серед них - важкохворі на рак, туберкульоз та цукровий діабет. "Втім, фінансування установи здійснюється за залишковим принципом, тому грошей на заміну обладнання та закупівлю медпрепаратів не вистачає", - розповів начальник Рівненського слідчого ізолятора Юрій Ткачук.

"Іноді ми змушені залучати родичів тих, хто перебуває в ув’язненні", - зазначив він.

"У Дубенській колонії немає засуджених із небезпечними хворобами. Проблем однак вистачає, адже обладнання вже давно зношене, - повідомив начальник медичної частини Дубенської виховної колонії Михайло Долішній. - Фізкабінет потребує ремонту, а стоматологічна установка жахлива, я б свою дитину не ризикнув посадити в це крісло, так само і засуджені - чиїсь діти. Установка чи 60-го, чи 73-го року випуску".

Комісія облради з питань материнства та дитинства планує підготувати звернення на сесію облради, щоб до 31 жовтня допомогти людям, які перебувають у виправних закладах.

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном