Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Тренінг в День прав людини

Валентина Бадира
Тренінг організований благодійною організацією «Чернігівський жіночий правозахисний центр» в рамках реалізації проекту „Забезпечення засудженим жінкам та ув’язненим неповнолітнім, особам, звільненим з місць позбавлення волі, доступу до правосуддя через надання правової допомоги” за фінансової підтримки Представництва ПРООН в Україні. В підготовці та проведенні тренінгу взяли участь: спеціалісти Головного управління юстиції України у Чернігівській області – Кебець І.А., Мишко О.В., провідний спеціаліст відділу державної реєстрації актів цивільного стану населення Чернігівського міського управління юстиції - Адамчук Т.В., заступник начальника Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Чернігівській області Гужва О.І., члени Чернігівської міської спостережної комісії.
В ході тренінгу засуджені були ознайомлені з основами їх правового статусу, основними правами засуджених та змінами до відповідних статей Кримінально-виконавчого кодексу України, внесеними Законом України №1828 від 21.01.2010 року «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо забезпечення прав засуджених осіб в установах виконання покарань».
Жваво обговорювалися проблеми пенсійного забезпечення засуджених до позбавлення волі, отримання медичної допомоги і лікування, право на правову допомогу від адвокатів або інших фахівців у галузі права, матеріально-побутового забезпечення.
На прохання засуджених учасниками тренінгу було проведено прийом засуджених.
Провідний спеціаліст відділу державної реєстрації актів цивільного стану населення Чернігівського міського управління юстиції Адамчук Тетяна Вікторівна дала відповіді на запитання, які стосуються встановлення опіки та піклування над дітьми, які залишилися без батьківського піклування, прав та обов’язків матері та батька щодо утримання та виховання дітей, про особисті немайнові права і обов’язки батьків та дітей, про порядок реєстрації та розірвання шлюбу.
Головні спеціалісти Головного управління юстиції у Чернігівській області відповіли на запитання засуджених, які стосуються порядку апеляційного та касаційного оскарження рішень судів, ознайомили їх із основними положеннями Закону України «Про судоустрій і статус суддів».
В клубі Чернігівської виправної колонії відбувся концерт, підготовлений студентами-волонтерами юридичного факультету Чернігівського державного інституту права, соціальних технологій та праці.

Валентина Бадира, директор
БО „ЧЖПЦ”

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном