Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

Місячник правових знань

Алла Лепеха
Відповідно до чинного законодавства держава поважає і охороняє права, свободи і законні інтереси засуджених, а вони користуються всіма правами людини і громадянина, за винятком обмежень, визначених Законами України, Кримінально - виконавчим кодексом України і вироком суду.
Створення системи безоплатної правової допомоги засудженим спрямоване на реалізацію їх права на доступ до правосуддя відповідно до Конституції України, Міжнародного пакту про громадянські та політичні права.
Правова допомога жінкам, які відбувають покарання в Чернігівській виправній колонії, на нашу думку, вкрай необхідна, бо вона сприяє формуванню у них правової культури, виробленню вміння користуватися правовим інструментарієм у практичній діяльності, забезпечить їм правову захищеність після звільнення.
З метою надання правової допомоги засудженим жінкам представники благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр» запросили Кебець І.А. – головного спеціаліста Головного управління юстиції в Чернігівській області, Аксьон В.В.- головного спеціаліста Чернігівського міського відділу РАЦС, Євтушенко Т.В. - головного та Черноус Ю.М. - провідного спеціалістів відділу Державної виконавчої служби, Неволько В.А. - головного спеціаліста відділу нотаріату Головного управління юстиції в Чернігівській області.
Вони відповіли на численні запитання засуджених жінок, які стосувалися змін в сімейно-шлюбних правовідносинах щодо розірвання шлюбу жінками, які відбувають міру покарання у виправних колоніях, щодо порядку спадкування за заповітом та законом, оформлення права на спадщину, порядку конфіскації майна.
Юристи благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр», які є членами Чернігівських міської та обласної спостережних комісій, роз’яснили засудженим жінкам порядок застосування умовно-дострокового звільнення, заміну покарання на більш м’яке та порядок звільнення від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до 3-х років.
Крім того, був здійснений прийом засуджених з особистих питань.


А.Лепеха, директор БО „ЧЖПЦ”

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном