Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

День захисту дітей – в жіночій колонії

Алла Лепеха
1 червня – Міжнародний день захисту дітей. Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наша надія. Це майбутнє нашої держави.
Обов’язок держави, родини, школи, органів влади і громадськості – зробити все можливе, щоб уберегти дітей від гіркоти розчарувань і зневіри, створити дітям достойні умови для життя і розвитку.
1 червня 2011 року у Чернігівській виправній колонії №44 відбулися благодійні заходи, присвячені Міжнародному Дню захисту дітей. При цій установі функціонує Будинок дитини, в якому на сьогоднішній день перебувають 33 дітей.
В Україні діють дві установи кримінально-виконавчої системи, де утримуються близько 100 дітей до трьохрічного віку разом зі своїми матерями – це Чернігівська і Одеська жіночі виправні колонії. За існуючими правилами, починаючи з 21 січня 2010 року, засуджені жінки мають право проживати в Будинку дитини разом зі своєю дитиною, а ті, які не виявили бажання проживати спільно, мають право спілкуватись зі своїми дітьми без обмежень.
В Будинку дитини при Чернігівській виправній колонії створені всі умови, необхідні для нормальної життєдіяльності та розвитку дитини.
Піклування про дітей, які, на превеликий жаль, без вироку суду відбувають покарання разом з матерями, які скоїли злочин, – повинно стати одним із напрямків роботи громадськості, яка переймається майбутнім своєї держави.
На зібрані благодійні кошти представники Чернігівського жіночого правозахисного центру придбали та передали керівництву колонії солодощі та памперси. Отець Артемій вручив дітям набори іграшок.
Вихователі Будинку дитини разом з дітьми підготували для гостей святковий концерт.
Установи виконання покарань мають сьогодні цілком визначене соціальне завдання: моральне відродження людей, які скоїли злочини і відбувають покарання. Здійснення цього процесу без включення в нього громадських інститутів практично неможливе. Саме тому представники благодійної організації «Чернігівський жіночий правозахисний центр» вже багато років 1 червня приймають участь у благодійних заходах, присвячених Міжнародному Дню захисту дітей, які проходять у жіночій колонії.

А.Лепеха – директор благодійної організації „Чернігівський жіночий правозахисний центр”

щоб розмістити повідомлення чи коментар на сайт, вам потрібно увійти під своїм логіном