Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

‘Без права на скаргу’ — візит до Качанівської виправної колонії №54

Андрій Діденко
Психологічний тиск, неможливість скаржитися та заборона сидіти на лавочках у присутності наглядача. На запитання, чому вони мають вітатися з тюремником щоразу, навіть якщо вже бачили його, засуджені відповіли: “Так нас вчать висловлювати повагу до форми’’.

Начальник ДУ КВК-54 і начальник арештного дому — полковник внутрішньої служби Шамахов Дмитро Михайлович. Напередодні візиту до керівництва закладу спрямовано запит на отримання публічної інформації з запитаннями: кількість звернень від засуджених протягом 2022-2023 року, направлених на адресу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, прокуратури, правозахисних організацій та інших державних органів, а також кількість відповідей на ці звернення.

В отриманій відповіді на запит (за підписом виконуючого обов’язки начальника ДУ КВК-54 — полковника внутрішньої служби Якова Гордієнка) зазначено, що “за 2022 та 2023 роки в державній установі “Качанівська виправна колонія №54” звернень від ув’язнених до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, прокуратури, правозахисних організацій та інших державних органів не було. Відповідей також”.

Читати далі