Міжнародний фонд "Відродження"
Новини

‘Бездоганну поведінку судом не встановлено’ — звіт за результатами моніторингового візиту до Надержинщинської виправної колонії №65

Андрій Діденко

[Надержинщинська виправна колонія №65]

Державна установа Надержинщинська виправна колонія № 65 — установа виконання покарань мінімального рівня безпеки для утримання жінок, які раніше відбували покарання в місцях позбавлення волі. Начальник установи — Алєксєєнко Микола Іванович.

Планове наповнення установи складає 426 осіб. На момент візиту в колонії відбували покарання 274 засуджених та 8 ув’язнених. Територія закладу має приємний вигляд, повсюди квіти, охайні дерева, багато зелені.

Моніторингову групу супроводжував керівник установи. Монітори безперешкодно потрапили на територію та мали можливість відвідати будь-які приміщення, збирати інформацію, перевіряти її та мати доступ до відповідних документів. Були оглянуті журнали, медична документація та інші матеріали, які стосуються функціонування закладу. Монітори мали можливість спілкуватися з засудженими та персоналом, у тому числі на умовах анонімності, безперешкодно відвідувати будь-які приміщення. Представники адміністрації цілком сприяли проведенню візита.

Читати далі