Міжнародний фонд "Відродження"

Моніторинг дотримання соціально-економічних прав засуджених у закладах Донецької області

Моніторинг дотримання соціально – економічних прав засуджених у закладах Донецької області на контрольованих Урядом України територіях в умовах проведення антитерористичної операції

Протягом 2016 року, експертами БО «Клуб «Майбутнє» за підтримки Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ/БДІПЛ) був проведений моніторинг дотримання прав та свобод засуджених осіб в Україні, в зоні проведення антитерористичної операції.

Ціль моніторингу – оцінка ситуації із дотриманням прав та свобод засуджених осіб, які знаходяться у закладах Державної пенітенціарної служби в Донецької області на території, яка контролюється Урядом  України.

Задачами моніторингу було дослідження матеріально-побутових умов тримання, стан організації та здійснення громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених осіб та ситуація з паспортизацією засуджених у виправних установах Донецької області.

У дослідженні підкреслюється, що на окупованій території Донецької області залишилося багато спеціалізованих медичних закладів для лікування хворих на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІД, що суттєво обмежує доступ до медичної допомоги пацієнтам на підконтрольній Уряду України території.

Завантажити  файл  у форматі docx:

Моніторинг дотримання соціально – економічних прав засуджених у закладах Донецької області на контрольованих Урядом України територіях в умовах проведення антитерористичної операції (docx-file)